Yöresel Mutfağın Markalaşması Paneli Gerçekleştirildi

Yöresel Mutfağın Markalaşması Paneli Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, ilk olarak geçtiğimiz yıl kutlanmaya başlayan ve bu yıl ikincisi 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında ilimizde, üniversitemizin desteğiyle “Yöresel Mutfağın Markalaşması” paneli Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Yalova Valisi Muammer Erol, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve öğrencilerin hazır bulunduğu panelin açılış konuşmasını Yalova Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Yasin Özaslan yaptı.

 

Yalova Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Tura, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Apaydın, Yalova Sütlüsü Kurucu Ortağı Ömer Koyuncu, Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı ve Kurtköy Girişimci Kadın Kooperatifleri Başkanı Emine Yüksekol konuşmacı olarak katıldı.

 

‘Tüm dünyada gastronomiye ilişkin artan bir ilgi söz konusudur’

 

Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir yöresel ürünlerin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edildiğini söyleyen Özaslan, “İlk olarak 2022 yılında kutlanmaya başlayan ve bu yıl ikincisi 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, kadim ve sürdürülebilir Türk mutfağı ve Hatay mutfağı temasıyla hem ülkemizde hem de dış ülkelerdeki büyükelçiliklerimizde kutlanmaktadır. İmparatorluk bakiyesi olan bir ülkeyiz, dolayısıyla Başkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve neredeyse Afrika dahil birçok kültürde harmanlamış bir mutfağa sahibiz ve mutfak zenginliğimizin insanlara duyurulması, farkındalık oluşması amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin çok yararlı olduğunu düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

Tüm dünyada gastronomiye ilişkin artan bir ilgi olduğunu vurgulayan Özaslan, "Bir yörenin, ülkenin mutfağı kişinin diğer kültürleri tanıması açısından açılan bir pencere gibidir. Yöresel, organik ve vejetaryen gibi seçenekler günümüzde en çok aranan ve tercih edilenler arasında yer almaktadır” dedi.