Yükseköğretim Kurulu Bologna Süreci Uzmanları Bölgesel Bilgi Paylaşımı Toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde 9-10 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi.Toplantıya Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi Bologna Koordinatör Yardımcı Öğr. Gör. A. Cüneyt Armağan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Faruk Bülbül katıldı.Toplantıda öncelikle “İyi Örnek Sunumu ve Değerlendirmesi Seansı” yapıldı. Bologna Etiketi alan üniversitelerden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Dış İlişkiler Koordinatörü Bologna Uzmanı Prof. Dr. Miraç Akçay Bologna Sürecini anlatarak akademisyenler bu süreç konusunda bilgilendirilmeleri gerektiğini belirtti. Atatürk Üniversitesi  Dış İlişkiler Koordinatörü Bologna Uzmanı Prof.Dr. Fahri Yavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner sunumlarında sürecin önemini vurguladılar.