Prof. Dr. Cahit Külekçi

Prof. Dr. Cahit KÜLEKÇİ

Rektör Yardımcısı

İslami İlimler Fakültesi Dekanı

1974 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. 1993’te Adana İmam-Hatip Lisesi’nden, 1998’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayan Külekçi, 2003 yılında “Osmanlı Devleti’nde Ermeniler” isimli tezi ile yüksek lisansını, 2009 yılında ise “İstanbul Ermenileri” üzerine hazırladığı tezi ile doktorasını tamamladı. 2011 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atanan Külekçi, 2016 yılında İslam Tarihi ve Sanatları alanında “Doçent” unvanı aldı. 2021 yılında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı’nda “Profesör” olarak göreve başlayan Külekçi 1 Ağustos 2022 itibariyle Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı vazifesini, 10.11.2023 tarihi itibariyle de Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Sorumlulukları