Yalova Üniversitesi’nin Konuk Olduğu Gönüllü Elçiler Programı TRT Haber Ekranlarında Yayınlandı.

Dünyanın dört bir yanından daha kaliteli, daha verimli ve daha akılcı bir eğitim ve daha sağlıklı ve güzel bir gelecek tesis etmek adına, Ülkemize ve Yalova Üniversitesi’ne eğitim görmek amacı ile gelen Uluslararası Öğrencilerimiz, bizlere, kendi bakış açıları ve deneyimleri ile Ülkemizi ve Yalova Üniversitesi’ni betimlediler.   


Uluslararası Öğrencilerimizin tercih listesinin ilk sırasında kendine yer edinen Yalova Üniversitesi’nin konuk olduğu Gönüllü Elçiler programı, TRT Haber Televizyonu’nda izleyicileri ile buluştu.


Farklı coğrafyalardan, dünyanın 40 farklı ülkesinden gelerek, Yalova Üniversitesi’nde eğitim alan 146 Uluslararası Öğrenci’nin katılımıyla, Yalova ve Yalova Üniversitesi’nin çeşitli noktalarında çekimleri gerçekleştirilen Gönüllü Elçiler programı, TRT Haber Televizyonu’nda yayınlandı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Özlü’nün üstlendiği Gönüllü Elçiler programında, Türkiye’ye olan sevgilerini ve bağlılıklarını dile getiren Uluslararası Öğrenciler, Yalova’da bulunmaktan ve Yalova Üniversitesi’nde eğitim almaktan dolayı, mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Türkiye’de aldıkları eğitimin kendilerine büyük bir kazanç sağlayacağını düşünen Uluslararası Öğrencilerin, Yalova’yı evleri ve dahi Yalova Üniversitesi’ni de aileleri gibi görmelerine rağmen aşamadıkları tek sorunun ise aile özlemi olduğunu belirttiler.  


Rektör Cebeci, Masa Tenisi Oynayarak, Uluslararası Öğrenciler İle Birlikte Türkülere Eşlik Etti.


Gönüllü Elçiler programı kapsamında, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci de Uluslararası Öğrencilerle bir araya gelerek, masa tenisi oynadı ve saz eşliğinde türkülere eşlik etti. Ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayısının son 10 yılda %75 oranında artarak, 125 bine ulaştığını ifade eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Ülkemiz özellikle son yıllarda, mazlum ülkelere kol kanat geriyor. Başta TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları, Yunus Emre Vakfı, Maarif Vakfı ve Türkiye Bursları gibi çeşitli organizasyonlar ile Türkiye, barış ve dostluk elini bütün mazlum ülkelere uzatıyor. Bu çok önemli bir hizmettir. Dolayısıyla son yıllarda ilgili ülkelerden Türkiye’ye karşı öğrenci akışı çok yükseldi diye konuştu.

Türkiye’nin sunduğu burs, yurt, sağlık sigortası gibi olanakların, sosyal ve beşeri olanaklar ile kavuşması, Uluslararası Öğrencilerin Ülkemizi seçmesinde önemli rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, “Türkiye’de yükseköğrenim öğrencisi olmak isteyenlerin, en çok tercih ettikleri şehirlerden birinin Yalova olması, bizleri oldukça memnun ediyor. Yalova, deniziyle, coğrafyasıyla, şifalı sularıyla, ılıman iklimiyle, insanıyla, dünyanın nadir bulunan şehirlerinden biridir. Burada mutlu olamayan dünyanın başka hiçbir yerinde mutlu olamaz. Türkiye, coğrafyası ve insan yapısıyla özellikle, Üçüncü Dünya Ülkeleri adına cazibe merkezi haline geldi. İnsanımızın, ülkemize gelen misafirleri candan kucaklayışı ve misafirperverliği, Uluslararası Öğrenciler üzerinde, adeta kendi evlerinde oldukları hissiyatını oluşturmaktadır. Bu nedenle, bizim Uluslararası Öğrencilerimiz, burada yabancı değil, bizden biri gibidir. Bu durum da bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir” dedi.