Çalıştay : Applied Polymer Science And Technology

Yalova Üniversitesi ile Tataristan’ın Kazan Ulusal Araştırma  Teknoloji Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde 03-15 Eylül 2012 tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirilen ve Yrd. Doç.Dr. İ.Gökhan Temel ve Yrd.Doç.Dr. Kadriye Tuzlakoğlu’nun organizasyonundan sorumlu olduğu “Workshop On Applied Polymer Science And Technology” başlıklı sertifika programı başarıyla gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım (Proton Exchange Membranes), Doç.Dr. Sinan Şen (High Strength Polymer Composite Hydrogels), Yrd.Doç.Dr. Kadriye Tuzlakoğlu  (Applications of Polymeric Materials in Regenerative Medicine), Yrd.Doç.Dr. İ.Gökhan Temel (Photopolymerization and UV Curing Applications with Various Techniques), Yrd.Doç. Dr. Hamit Erdemi (Development of Polymer Electrolytes for Fuel Cells and Lithium-ion Batteries: Azole Functional Homopolymers and Copolymers), Yrd.Doç. Dr. M. Atilla Taşdelen (Polymer/POSS Nanocomposites), Yrd.Doç.Dr. E. Hilal Mert (Macroporous Microcellular Polymers by Emulsion Templating),Yrd. Doç. Dr. Gülay Bayramoğlu (Epoxy-based Liquid Crystalline Thermosets),Yalova Meslek Yüksekokulu’ndan Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Esen (Polymers from Renewable Resources) ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Doç.Dr. Faruk Yılmaz (Use of Phosphazene as a Multi-site Initiator Toward Synthesis of Star Polymers with Various End-Functional Groups) konularında sunumlar yaparak ilgili konularda pratik laboratuvar çalışmasında bulundular. Kurs boyunca programa katılan Rus akademisyenler ile fikir alıverişinde bulunuldu ve çeşitli konularda çalışmalar yapılması amacıyla ortak işbirliği protokolü imzalandı. Programa katılan akademisyenler BENOPLAST ve AKSA’ yı ziyaret ettiler. Programın kapanışında, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım, iki üniversite arasındaki işbirliğinin devam etmesi gerektiğini ve bilimsel çalışmalara katkılarının süreceğini belirtti.