Panel: Tren Nasıl Rayda Kalabilir?

Heinrich Böll Stiiftung Derneği Türkiye Temsilciliği'nin düzenleidği "Tren Nasıl Rayda Kalabilir? 5 Yıllık Türkiye - AB Katılım Müzarekeleri ve Sonrası" konulu panele Yalova Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Tanıtım Birimi Koordinatörü Yrd.Doç. Dr. Didem Omay katıldı. Moderatörlüğü'nü CNN Türk'ten Mehmet Ali Birand'ın yaptığı panelin ilk oturumuna Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, AB Türkiye Deglarasyonu Başkanı Marc Pierini katıldı. Türkiye için stratejik bir hedef olan Avrupa Birliği'nin, müzakere sürecinin tartışıldığı bu panel, akademik anlamda yeni açılımlarla, eksen kayması yönündeki sorulara farklı bir bakış açısı kazandırdı. İkinci oturumu ise Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi Dr.Ulrik Dufner yönetti. Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prod.Dr. Cengiz Aktar, Istituto Affari Internazionali'den Nathalie Tocci, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof.Dr. Kemal Kirişçi, İstanbul Politikaları Merkezi'nden Joost Ladendijk'in katkı sağladığı ikinci oturum, değerlendirme ve soruların yanıtlanması ile sona erdi.