Polimer Mühendisliği TÜBİTAK & MHERS Uluslararası Ortak Proje

Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Gülay BAYRAMOĞLU ve Tunus Sfax Üniversitesi Fen Fakültesinden  Prof.Dr. Sami BOUFİ 'nin hazırlamış olduğu "PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF NANOCOMPOSITES BASED ON NANOFIBRILLATED CELLULOSE FROM AGRICULTURAL WASTE AND NATURAL BASED EPOXY OLIGOMERS " adlı projenin, TÜBİTAK ile MHESR (Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı) arasındaki uluslararası işbirliği kapsamında açılan çağrı neticesinde desteklenmesine karar verilmiştir.  Yrd.Doç.Dr. Gülay BAYRAMOĞLU, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin ESEN ve Yrd.Doç.Dr. Hamit ERDEMİ' den oluşan proje ekibi, proje kapsamında Türkiye ve Tunus'ta üretilen tarımsal atıklardan elde edilen başlangıç maddeleri kullanılarak sürdürülebilir, doğal, antibakteriyel özellikte, biyobozunur, düşük maliyetli ve yüksek performanslı nano-kompozit filmler üretecektir. Hazırlanan nanokompozit filmler tarımsal gıda ürünlerini uzun süre ve sağlıklı biçimde saklamak için kullanılacak böylece olası ekonomik zararların önüne geçilecektir. Proje çalışmalarının yanı sıra iki ülke arasında bilimsel bir ortaklık kurulması konusunda da anlaşmaya varılmıştır.