YaIova Üniversitesi Robot Kulübü (YÜROB) ODTÜ’de Robot Günleri Etkinliğine Katıldı

YaIova Üniversitesi Robot Kulübü (YÜROB)  ODTÜ’de Robot Günleri Etkinliğine Katıldı

Yalova Üniversitesi Robot kulübü öğrencileri 10 kişilik bir ekiple (Fatih AKDEMİR, Yağmur ÖZCAN, İdris ÖZTEMUR, Hacer İNCİ, Yunus OKUYUCU, Nagihan ADA, Yasemin İKİNCİ, Ömer ÖZ, Burak ERASLAN, Cengiz KURTULUŞ, ) 12.Uluslararası ODTÜ Robot Günleri etkinliğine katıldı. Etkinliğin amacının robot, endüstriyel otomasyon, teknoloji, mekatronik, elektronik ve makine alanlarında faaliyet gösteren firmalar ile bu alanlara ilgi duyan geliştiricileri buluşturmak olduğu ifade edildi. ODTÜ Robot Günleri 2015, Türkiye’nin dört bir yanından sayıları 2000’nin üzerinde her yaştan robot meraklılarının katılımıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Ana kategoride; sumo, mini sumo, çizgi izleyen, çöp toplayan, arazi, yangın söndüren ve serbest- 1500 den fazla robot yarıştı.

Yalova Üniversitesi Robot kulübü (YÜROB) ekibi yarışmaya çizgi izleyen kategorisinde katıldı. Ekip katıldığı kategoride 7.09 sn, 8.13 sn ve 8.50 sn’lik  skorlarla kayda değer başarı elde etti.