Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut BAŞAK’ın Soma Ziyareti

Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mesut BAŞAK’ın Soma Ziyareti

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut BAŞAK maden kazasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret etti. Yapılan ziyarette Soma’ya gönderilen yardım malzemeleri Soma Belediyesi’nce oluşturulan kriz merkezine teslim edildi.  Ziyaretle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Mesut BAŞAK yardım malzemelerinin belediye görevlileri ve mahalle muhtarlarının nezaretinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti. Maden kazasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Prof. Dr. Mesut BAŞAK ziyarette çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade etti. Eşini maden kazasında kaybeden 8 aylık hamile bir kadının kendilerinden bebek arabası talebinde bulunduğunu ancak yardım malzemelerinin içinde bebek arabası bulunmadığından nakit yardımı yapılması suretiyle bu tür ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını belirtti. Prof. BAŞAK kendileri aracığıyla gönderilen adak kurbanların da kestirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi. Soma Belediye Mezarlığı’nda bulunan Madenci Şehitliği’ni de ziyaret eden Prof. BAŞAK burada yakınlarını kaybeden insanların büyük bir hüzün yaşadığını belirterek bu insanların maddi desteklerin yanında psikolojik desteğe de ihtiyaç duyduklarını söyledi. Soma’da yaşamını yitiren 301 vatandaşımızın ardında acılı aileler bıraktığını ve onlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Prof. BAŞAK,  başta Kızılay olmak üzere devletin tüm yetkili organlarının bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm gücüyle çalıştığını ifade ederek, yaşanan tüm acılara karşın halkın devleti ve milletiyle Soma’da  büyük bir kenetlenme içerisinde olduğunu sözlerine ekledi.