Yalova Üniversitesi’nden BM Medeniyetler Arası İttifakı 5. Küresel Forumu Viyana’ya Katılım

Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencisi, Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi Öğrenci Lideri Ömer Çiftçi  25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında Viyana’da gerçekleştirilen “Birleşmiş Milletler 5. Viyana Küresel Forumu”na katıldı. Forumda Türkiye Gençlik Delegasyonu’nu temsil eden Ö.ÇİFTÇİ, medyada nefret söylemi, yeni göç ve uyum politikaları, ifade özgürlüğü ve demokrasinin medeniyetler arası diyaloğu etkisi konularını içeren çalışmalara katıldı. Forum dünya liderlerinin açılış konuşmalarıyla başladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması beğeni toplarken, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti çok sayıda bakan ve bürokratla katıldı. Birçok güzel çalışmaya ev sahipliği yapan forumun ilk gününde 150 Genç tarafından foruma sunulan gençlik bildirgesi hazırlanırken, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon çalışmaları ziyaret etti. Ayrıca temsilcimiz Ö.ÇİFTÇİ hükümet temsilcisi, dünya liderleri ve medya temsilcileri ile gelecek çalışmalar için konuşma fırsatı bulup iletişim kurdu.