Yalova Üniversitesi’nin Erasmus Programı İlk Anlaşması Yapıldı

Yalova Üniversitesi'nin bir Dünya Üniversitesi olma yolundaki yürüyüşü emin adımlarla devam ediyor. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere dahil olmak üzere ona yakın ülkeden değişik üniversitelerle ikili anlaşmalar imzalayan Yalova Üniversitesi, Avrupa Birliği Komisyonu'ndan Erasmus Charter belgesini almaya hak kazanmasının hemen ardından ilk anlaşmalarını imzaladı. Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü ile Polonya'nın Copernicus University, Faculty of Economic Sciences and Manegement ve Poznan School of Banking'le yapılan anlaşma kapsamında Üniversitemiz İngilizce İşletme Bölümü'nden öğretim üyeleri ve 18 öğrenci ilgili ülke ve üniversitede ders vermek / öğrenim görmek üzere bulunacaklardır. Anlaşmalara imza atan Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mustafa Kurt "Bölümümüz üniversitemizden ilk yabancı değişim öğrencisi kabul eden ve yine dışarıya ilk değişim öğrencisi gönderen bölüm olma özelliğine sahipti. Bugün bu anlaşma ile yine üniversitemizde Erasmus ilk anlaşması yapan bölüm özelliğini de kazanmış olduk. Küresel bir yaklaşıma sahip olan Yalova Üniversitesi'nin yaklaşımı bizim de bölüm olarak çalışmalarımızdan hızlıca sonuç almamızı kolaylaştırıyor. Bundan sonra Amerika ve İngiltere'de işbirliği içerisinde olduğumuz üniversiteler yanında Erasmus programı kapsamında diğer Avrupa ülkelerinden de yeni ortaklar bulmaya ve işbirliğimizi geliştirmeye çalışacağız. Hedefimiz 2011 yılı sonuna kadar 15 ortağa ulaşmak ve bu ortaklıklarla bölümümüzden yıllık 50 öğrenci, 10 öğretim üyesi gönderebilecek bir altyapıya kavuşmak" dedi. Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Kurt ve ekibini kutlar, başarılarının sürekliliğini dileriz.